14 mai 2011

Psihologia Pulii (primită prin mail)

...chiar nu se poate numi altfel, nici macar cu liniute... [puzzled]
Toate actiunile unui om sunt determinate de mărimea pulii lui. După mărimea pulii, oamenii se încadrează în patru tipologii:

Bărbatii cu pula mare: Maxipulul

Maxipulii se simt împliniti spiritual pentru simplul motiv că au pula mare. Ei nu se străduiesc să facă nimic în viatză. Nu vor nici bani, nici faimă, nici case, nici masini. Ei nu au nimic de demonstrat. Aupula mare si stiu că au pula mare. Acest lucru le este de ajuns încât să ducă o viată linistită, pasnică si veselă, străduindu-se în viată doar cât e necesar să supravietuiască. Maxipulii sunt pasnici si linistiti. Nu vor nici războaie, nici ceartă nici nimic. Se vor împăca cu toată lumea, si vor căuta solutia de mijloc în orice conflict, pentru că nu au nevoie să se compare cu altii. Deja se stiu superiori. Atitudinea lor generală fată de restul oamenilor este de o superioritate detasată. Se uită de sus, cu blândete la restul oamenilor, întelegând drama lor internă. Totusi sunt mărinimosi. Dacă ar fi după ei, toată lumea ar avea pula mare, dar, din păcate, nu se poate. În relatiile cu femeile sunt calmi si tandri, capabili de o relatie profundă si sentimentală, pentru că nu au nevoie de altceva.

Bărbatii cu pula mică: Minipulul

Lumea s-a dezvoltat pe spatele bărbatilor cu pula mică. Toti cercetătorii, toti filozofii si artistii au avut pula mică. Minipulul este un om muncitor. El stie că o are sub-standard si va dori toată viata să compenseze. Va munci, se va zbate, va creea. Toate ca să pară că o are mai mare decât e cu adevărat. În mintea lui, el are impresia că lumea va face o paralelă între succesul lui si mărimea pulii lui, desi, cu cât adună mai multe chestii, cu cât se zbate mai tare, cu atât dovedeste că o are mai mică. Minipulul vrea tot timpul să iasă în evidentă. Unul mai prost va cumpăra foarte multe chestii, compensând mărimea lui peniană cu masini mari, case mari, haine de lux etc. Unul inteligent va compensa prin făcutul de lucruri noi, prin inovatie în domeniul de care se ocupă, împingând lumea înainte. Se va simti tot timpul amenintat de oamenii cu pula mare, dar nu este destul de bazat pe mărimea propriei puli încât să caute conflictul cu acestia. Îi va urî în tăcere. El este nefericit până la vârsta de mijloc, când se va resemna cu pula lui mică si va începe să se bucure de posesiunile lui materiale si să caute plăcere în munca sa. Minipulul, până la faza de împăcare cu propria pulă, va privi femeia ca un obiect. O va alege nu după sentimente, ci după valoarea superficială a ei. Va fi pentru el doar o altă chestie cu care să compenseze pula mică.
În faza a doua, de resemnare, va fi capabil de o relatie profundă, dar minipulul necopt niciodată nu va fi în stare de o relatie adevărată.

Bărbatii cu pula medie: Medipulul

Medipulii sunt caracterizati printr-o tensiune internă permanentă. Sunt oameni vehementi si violenti. Stiu că pula lor nu are o dimensiune care să impună categorisirea în tipologiile anterioare si de aceea vor fi toată viata blocati într-un permanent concurs de măsurare a pulii. Medipulul va râde bucuros când va da de unul cu pula mică si îi va demonstra că a lui e mai mare si îi va săpa pe la spate pe cei cu pula mare ca să îi deruteze, dar fără succes: maxipulii sunt imuni la răutăti si acest lucru îl va frustra pe medipul. Însă cel mai violent va fi cu cei ca el, restul medipulilor. Stie că unul cu pula medie, ca a lui, este asemănător lui. Unul mai prost va încerca prin orice metodă să demonstreze că are juma de centimetru în plus si va
face tot soiul de competitii cu ceilalti medipuli, tot timpul facând topuri si clasificări. Unul mai destept va încerca să se distanteze de ceilalti medipuli printr-o personalitate unică. Printr-un mod de a fi original. La vârsta mijlocie, medipul ori se va încadra singur în una din categoriile de mai sus, mimând comportamentul lor (pseudo-maxipul sau pseudo-minipul) sau va rămâne toată viata un frustrat, un încârcenat. Atâta timp cât va considera că are pula medie, va fi o fortă distructivă, un element negativ al societătii. Medipulul caută o femeie care să-l facă să se simtă cu pula mare. Va trece peste orice defect al acelei femei atâta timp cât ea va avea grijă de această simplă nevoie a lui. De aceea, relatia lui cu femeile va fi una de
simbioză, nu una profundă, evident, până la faza pseudo.

Femeile: Apule

Femeile nu au pulă. Evident. De aia sunt apule. Totusi, modul lor de gândire se centrează pe pulă. Singure, sunt haotice. Comportamentul lor nu poate fi prevăzut, pentru simplul motiv că nu au o pulă fizică.
Au în schimb o imagine a propriei puli în cap. Care fluctuează. Ei bine, femeia într-un anumit moment se va comporta în functie de cât de mare este pula psihică, pula imaginată de ea că o are. Iar imaginea apulei despre nepula ei este foarte fluidă. Poate fi de 10 cm acum, si de 30 cm peste 10 minute.
De aceea femeia este imprevizibilă si lipsită de logică. După ce se combină cu un bărbat, va adopta mărimea pulii acestuia ca fiind mărimea pulii ei. Dacă va avea impresia că pula masculului este mult mai mică decât pula ei mintală va încerca să îl domine si să îl tină sub papuc.

3 comentarii: